lunes, 9 de marzo de 2009

RSS?? QUE ÉS AIXÒ?


1. Què son els canals RSS?






RSS (acrònim de Really Simple Syndication o Rich Site Summary) és un format de document que requereix d'un lector especial que el tradueix i el converteix en un texte "normal".
RSS està basat en tecnologia XML i permet compartir titulars i continguts amb l'audiència que els ha agregat a la seva llista de notícies preferides.
L'usuari que instal.li un lector de RSS (també se li diu lector de news o agregador de notícies) podrà rebre directament en ell, les noticies o canvis d'aquelles webs que hagin elegit per a incloure en els seus "feeds" amb l'avantatge de que serà aquest usuari el que controlarà totalment la comunicació, és a dir:
- no ha de facilitar les seves dades ni e-mail a ningú (és anònim per l'editor del web)
- no ha de navegar periòdicament pels seus webs favorits per a veure quines novetats s'han inclòs. Aquestes li arriben directament al seu ordinador amb un únic clic.
- escull de manera individual i privada a quines feeds es subscriu o es sindica.
- decideix cada quan accedeix als seus feeds prèviament seleccionats, perquè és l'usuari el que ha d'obrir el lector per a accedir a les novetats de les webs.
- escull quan desitja suprimir aquest feed de la seva llista, el que automàticament trenca la comunicació amb el web que publica les notícies.

En temps de spam, com aquests que vivim, aquesta és una excel.lent alternativa per aquells usuaris que, temorencs de cedir les seves dades, desitgen estar informats de canvis i novetats de webs que contenen informació dels seu interès. Els editors de continguts han de el RSS com un nou canal de distribució per a subministrar notícies o nous continguts a una audiència.

2. Per a què serveixen en educació?


Com hem pogut comprovar de la informació anterior. Els Canals RSS tenen molts avantatges.
Per a nosaltres, futures mestres, que sempre hem d’estar informades i amb formació constant, Internet i els seus recursos ens són de gran ajut. Per tant aquest canal que ens facilitarà tot açò es bo que el coneguem i que el sabíem utilitzar. Ja que ens pot estalviar temps i a més a més aconseguir estar sempre més al dia d’algunes informacions que hem trobat interessants.


3. Què has aprés amb tot açò?


A més d’aprendre el que son aquests canals, que no tenia ni idea de que existien. He aprés a navegar una mica més per Internet i a investigar, ja que al principi costa prou.
Però finalment, amb esforç, “toquillant l’ordenador”, amb col·laboració i ajuda d’altres companyes i de Internet he aprés a utilitzar aquest canal.
I puc afirmar que si que el vesc beneficiós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario